2024
11:41
Balandžio 30

Mūsų vaikai skaitovų konkurse!

Redaguota: 2018-03-14 12:50

 

Kovo 9 dieną Jonas Našlėnas ir Kiril Merkušev („Pelėdžiukų“ grupė, auklėtojos Diana Osipovič, Irena Voicinovič) dalyvavo skaitovų konkurse „Lietuvą mažųjų eilėse“.

2018 – eji – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metai. Minėdama juos, Šalčininkų lopšelio-darželio ,,Pasaka“ bendruomenė pakvietė Šalčininkų rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigas prisijungti prie iniciatyvos ir dalyvauti meninio skaitymo konkurse „Lietuva mažųjų eilėse“. Konkurso tikslas – padėti atsiskleisti talentingiems ikimokyklinio amžiaus vaikams poezijos mene, ugdyti vaikų sceninę kultūrą

Į konkursą atvyko vaikučiai iš Jašiūnų , Eišiškių, Baltosios Vokės, Šalčininkų, Kalesninkų, Zavišonių lopšelių – darželių deklamuoti lietuvių, lenkų autorių kūrinius apie mūsų kraštą.

Prieš konkursą dalyvius ir svečius smagiai nuteikė šeimininkų paruoštas koncertas. Vaikai pradžiugino dalyvius linksmais šokiais, dainomis.

Renginys tapo maža švente ir mažiesiems skaitovams, ir klausytojams. Poezija vaikų lūpomis skambėjo labai nuoširdžiai, dalyviai stengėsi perteikti eilėraščių nuotaiką, mintį. Klausytojus džiugino ne tik puikiai parinkti kūriniai, raiškus meniškas žodis, bet ir skaitovų sceninė laikysena, puošni šventiška apranga. Šiais vertinimo kriterijais vadovavosi konkurso komisija: Šalčininkų lopšelio – darželio „Vyturėlis“ direktorė Svetlana Bogovec, Pedagoginės psichologinės tarnybos vedėja Renata Sinkevič ir Šalčininkų Jano Sniadecio gimnazijos Jolanta Krupoves priešmokyklinio ugdymo pedagogė.

Visi dalyviai buvo apdovanoti diplomais.

Klausydami konkurso dalyvių be galo džiaugėmės, kad pedagogų ir tėvų pastangomis meninis skaitymas ir toliau puoselėjamas, nuo mažų dienų ugdoma meilė ir pagarba kalbai, o žodis vaikų lūpose skamba nuoširdžiai ir teikia didžiulį pasitenkinimą ne tik mums, bet ir jiems patiems.

Dėkojame vaikams ir jų auklėtojoms už dalyvavimą konkurse.