2024
11:12
Balandžio 30

Mokytojų diena kitaip!

Redaguota: 2022-10-05 12:43

Darželis – tai antri vaikų namai, o pedagogas – tai nepaprastai svarbi asmenybė vaikų gyvenime. Tai globėjas, vadovas, autoritetas. Būti darželio pedagogu tai ne tik profesija, tai svarbi misija, kurią reikia patikėti išskirtinėms asmenybėms.

Spalio 5 d. yra minima Tarptautinė Mokytojų diena. Mūsų darželio grupė „Ežiukai”  organizavo kiek kitokį, netradicinį, šios dienos minėjimą.

Kaip įprasta, nuo pat ryto, vaikučius grupėje pasitiko jų auklėtoja. O kai atėjo  užsiėmimų metas, grupėje pasirodė nelaukti svečiai – vaikučių mamos, kurios noriai sutiko su joms pasiūlyta idėja – viena diena pedagogo vietoje.

O viskas vyko taip: kelios grupės mamos – savanorės turėjo organizuoti vaikams įvairias veiklas. Viena iš mamyčių pravėdė kūrybinį užsiėmimą prie stalų, kartu su vaikas darė rudenines gėles iš kvapniųjų muiliukų.Vaikų emocijos liejosi per kraštus, jie buvo sužavėti atliktais darbeliais.

Kai atėjo metas kūno kultūros užsiėmimams, atskubėjo pas vaikus kita mama, kuri greitai subūrė visus į ratuką, padarė apšilimą su vaikais ir organizavo estafečių rungtis.

Pabaigai, kai jau vaikučiai gulėjo savo šiltose lovose, atėjo dar viena mama ir prieš miegą paskaitė jiems pasaką.

Taigi šiandien mamytės turėjo puikią progą pažvelgti į savo vaikus pedagogo akimis.

Šią neįprastą dieną baigėme apdovanojimais – mamytėms buvo įteikti padėkos raštai bei medaliai už aktyvų dalyvavimą grupės gyvenime.

Tikimės, kad kitais metais norinčių organizuoti veiklas bus dar daugiau. Lauksime ne tik mamyčių, bet ir tėvelių!