2024
06:14
Balandžio 19

Lietuvos lopšelių-darželių ,,Žilvitis” susitikimas, minint Lietuvos šimtmetį

Redaguota: 2018-04-23 10:49

 

Balandžio 20 d. duris atvėrė Lietuvos lopšelių-darželių „Žilvitis“ konferencija „Idėja Lietuvai“, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo 100 mečiui paminėti.

Susitikimas vyko Vilniaus lopšelyje – darželyje „Žilvitis“ ir darželio bendruomenei tai buvo dviguba šventė, nes šiais metais darželis švenčia savo 40 metų jubiliejų.

Susitikimas prasidėjo nuo susipažinimo su įstaiga: direktorė pasakojo apie darželį – tarpusavio santykius, aplinką, vykdytas veiklas.

Vyko turiningas ir prasmingas susitikimas, kurio metu susipažinome su darželio bendruomene,  žavėjomės  šiltu ir nuoširdžiu bendravimu, atsidavimu darbui, stebėjome vaikų koncertinį pasirodymą, daugiau sužinojome apie įstaigos tradicijas, lankėmės  darželio grupėse, bendravome su vaikais, auklėtojais.

Po susipažinimo su darželiu dalyvavome  kultūrinėje  ekskursijoje  po Vilniaus miestą,  žavėjomis  įspūdingomis miesto gatvelėmis, žydinčiomis sakuromis.

Prieš vykdami į konferenciją, kiekvienas darželis  „Žilvitis“  turėjo atlikti užduotį – sukūrti ir įgyvendinti  idėją Lietuvai, o konferencijos metu pristatyti kaip pavyko ją įgyvendinti.  Išsamiau  pasakojome apie idėjos Lietuvai įgyvendinimą Lietuvos edukologijos universitete, kur sulaukėme malonaus ir šilto priėmimo.

 Susitikimas paliko gražiausius prisiminimus.

Grįžome pakylėti, nusiteikę atsakingai tęsti pradėtą  veiklą. Kitas „Žilvičių“ susitikimas laukia   2019 m.  Šalčininkų r. Jašiūnų lopšelyje-darželyje „Žilvitis“.

 

 

Jašiūnų darželio direktoriaus pavaduotoja ugdymui Irena Voicinovič