2019
05:57
Gegužės 25

4 – 7 m. vaikų amžiaus grupės 15 dienų valgiaraštis

Redaguota: 2018-10-16 08:44

 

 

1 SAVAITĖ
PIRMADIENIS

(1 diena)

ANTRADIENIS

(2 diena)

TREČIADIENIS

(3 diena)

KETVIRTADIENIS

(4 diena)

PENKTADIENIS

(5 diena)

Pusryčiai

Miežinių kruopų košė  200

Grūdų paplotėliai  20

Nesaldinta žolelių (mėtų) arbata

200

Vaisiai  100

Pietūs

Žirnių sriuba 150

Grietinė 30% – 5

Viso grūdo makaronai su troškintos mėsos ir pomidorų padažu 125/ 75

Troškinti kopūstai 75

Švieži pomidorai  35

Viso grūdo duona  35

Vanduo 150

Vakarienė

Omletas su grikių kruopomis 100

Duona ruginė 20

Pienas 150

Vaisiai 70

 

Pusryčiai

Varškės ( varškė 9% ) spygliukai

100

Nesaldintas jogurtas 2,5 % – 10

Ramunėlių arbata (nesald. )  200

Vaisiai 155

Pietūs

Perlinių kruopų sriuba 150

Grietinė 30% 5

Keptas vištienos maltinukas 75

(konvekcinėje krosnyje)

Bulvių košė 100

Pupelių salotos su agurkais su nerafinuotų saulėgrąžu aliejumi  60

Viso grūdo duona 25

Vanduo 150

Vakarienė

Sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 45%

30 / 4 / 17

Pienas 2,5% 200

Traškios morkytės 80

 

 

Pusryčiai

Ryžių kruopų košė  200

Grūdų paplotėliai  20

Nesaldinta žolelių (erškėtrožių) arbata  200

Vaisiai  100

Pietūs

Pupelių sriuba su miltiniais kukulaičiais (su viso grūdo miltais) 100 / 50

Grietinė 30% 5

Kiaulienos išpjovos ir daržovių

( bulvių – morkų) troškinys

70 / 130

Šviežių kopūstų, morkų, obuolių salotos su nerafinuotu saulėgrąžu aliejumi  70

Viso grūdo duona 40

Vanduo  150

Vakarienė

Virtinukai su varške 9% 75

Nesaldintas jogurtas  2,5% 5

Pienas  2,5%  200

Vaisiai 85

Pusryčiai

Sorų kruopų košė 200

Grūdų paplotėliai  20

Nesaldinta žolelių (melisos) arbata  200

Vaisiai  100

Pietūs

Agurkinė su perlinėmis kruopomis 150

Grietinė 30% 5

Ryžių plovas su vištienos filė

100 / 80

Pieno padaže troškintos morkos

75

Švieži pomidorai  35

Viso grūdo duona 25

Vanduo  150

 

Vakarienė

Bulvių tyrė  130

Kefyras 2,5% 200

Vaisiai 150

 

Pusryčiai

Kiaušinienė su pomidorais

80 / 40

Kakava su pienu 2,5%  200

Ruginė duona 25

Vaisiai  120

Pietūs

Šviežių kopūstų sriuba  150

Nesaldintas jogurtas 2,5% 5

Keptas žuvies maltinukas 75

(konvekcinėje krosnyje)

Grikių kruopos su morkomis ir svogūnais  70

Troškinti burokėliai  70

Švieži agurkai  35

Viso grūdo duona  25

Vanduo  150

 

Vakarienė

Lietiniai ( su viso grūdo miltais)

100

Grietinė 30% 5

Pienas 2,5% 150

Vaisiai 70

 

Dienos patiekaluose yra alergijas

sukeliančios medžiagos: glitimo turintys javai (t. y. kviečiai, rugiai,

miežiai), sezamo sėklos, kiaušiniai, pienas ir jo produktai.

Dienos patiekaluose yra alergijas

sukeliančios medžiagos: glitimo turintys javai (t. y. kviečiai,rūgiai),

sezamo sėklos, kiaušiniai,

pienas ir jo produktai.

 

Dienos patiekaluose yra alergijas sukelenčios medžiagos: glitimo turintys javai (t. y. kviečiai,rugiai),

sezamo sėklos, kiaušiniai, pienas ir jo produktai.

Dienos patiekaluose yra alergijas

sukeliančios medžiagos: glitimo turintys javai ( t.y. kviečiai,rugiai),

sezamo sėklos, kiašiniai, pienas ir jo produktai.

Dienos patiekaluose yra alergijas sukeliančios medžiagos: glitimo turintys javai ( t.y. kviečiai,rugiai),

sezamo sėklos, kiaušiniai, pienas ir jo produktai, žuvis.

 

 

 

2 SAVAITĖ

 

 

 

 

 

 

 

 

PIRMADIENIS

(6 diena)

ANTRADIENIS

(7 diena)

TREČIADIENIS

(8 diena)

KETVIRTADIENIS

(9 diena)

PENKTADIENIS

(10 diena)

Pusryčiai

Manų kruopų košė 200

Grūdų paplotėliai 15

Nesaldinta žolelių (mėtų) arbata

200

Vaisiai 100

Pietūs

Barščiai su bulvėmis  150

Nesaldintas jogurtas 2,5% 5

Grikių ir kiaulienos troškinys

137/ 43

Troškintos ( šaldytos) daržovės

50

Grietinės 30% ir pomidorų padažas 15

Švieži pomidorai 35

Viso grūdo duona  30

Vanduo  150

Vakarienė

Troškintos bulvės 120

Kefyras 2,5%  200

Vaisiai  100

Pusryčiai

Makaronai (viso grūdo) su fermentiniu sūriu 45%  175/ 25

Nesaldinta žolelių (ramunėlių) 200

Vaisiai 70

Pietūs

Perlinių kruopų sriuba 150

( augalinis)

Pupelių, ryžių ir morkų

troškinys 200 ( augalinis)

Šviežių kopūstų, morkų ir obuolių

salotos su nerafinuotų saulėgr.

aliejumi  70

Viso grūdo duona 35

Vanduo 150

Vakarienė

Sumuštinis su sviestu 82% ir

virta vištienos filė 35 / 5 / 17

Pienas 2,5%  200

Vaisiai 110

Pusryčiai

Kukurūzų kruopų košė 200

Grūdų paplotėliai 20

Nesaldinta (erškėtrožių) arbata  200

Vaisiai 100

Pietūs

Šviežių kopūstų sriuba 150

Nesaldintas jogurtas 2,5% 5

Virti jautienos kukuliukai 80

Virtos bulvės 100

Troškinti burokėliai 70

Švieži agurkai 35

Viso grūdo duona 35

Vanduo 150

Vakarienė

Varškės ( varškė 9%) suflė  70

Pienas 2,5% 200

Traškios morkytės 100

 

Pusryčiai

Virti varškėčiai (varškė 9 %) su grietine 30% 100 / 10

Nesaldinta žolelių (melisos)

arbata  200

Vaisiai 150

Pietūs

Pupelių sriuba  150

Grietinė 30% 5

Vištienos krutinėlė troškinta su ryžiais ir morkomis  84 / 96

Pekininių kopūstų su pomidorais salotos ( su nerafinuotų saulėgr.

aliejumi) 75

Viso grūdo duona  30

Vanduo  150

Vakarienė

Biri perlinių kruopų košė 100

Pienas 200

Vaisiai 70

Pusryčiai

Omletas  80

Ruginė duona 25

Kakava su pienu 2,5%  200

Vaisiai  110

Pietūs

Daržovių sriuba 150

Grietinė 30% 5

Kepta žuvis 75

(konvekcinėje krosnyje)

Rausvasis padažas su daržovėmis

25

Bulvių košė 100

Virtų burokėlių salotos su žaliaisiais žirneliais, raugintais

agurkais 75

Viso grūdo duona 40

Vanduo  150

Vakarienė

Sklindžiai (su viso grūdo miltais)

100

Nesaldintas jogurtas 5

Pienas 2,5 % 200

Vaisiai 70

Dienos patiekaluose yra alergijas sukeliančios medžiagos: glitimo

turintys javai( t.y. kviečiai, rugiai)

sezamo sėklos, pienas ir jo

produktai.

Dienos patiekaluose yra alergijas

sukeliančios medžiagos: glitimo

turintys javai( t.y. kviečiai, rugiai)

sezamo sėklos, pienas ir jo

produktai.

Dienos patiekaluose yra alergijas sukeliančios medžiagos: glitimo turintys javai( t.y. kviečiai, rugiai)

sezamo sėklos, kiaušiniai, pienas

ir jo produktai.

Dienos patiekaluose yra alergijas sukeliančios medžiagos: glitimo

turintys javai( t.y. kviečiai, rugiai,

miežiai), sezamo sėklos, pienas

ir jo produktai.

Dienos patiekaluose yra alergijas

sukeliančios medžiagos: glitimo

turintys javai( t.y. kviečiai, rugiai)

žuvis, kiaušiniai, sezamo sėklos,

pienas ir jo produktai.

 

3 SAVAITĖ
PIRMADIENIS

(11 diena)

ANTRADIENIS

(12 diena)

TREČIADIENIS

(13 diena)

KETVIRTADIENIS

(14 diena)

PENKTADIENIS

(15 diena)

Pusryčiai

Kvietinių kruopų košė 200

Grūdų paplotėliai 15

Nesaldinta žolelių (mėtų) arbata

200

Vaisiai  100

Pietūs

Bulvių sriuba su miežinėmis kruopomis  150

Grietinė 30% 5

Kalakutienos kukulis su morkomis  70

( konvekcinėje krosnyje)

Troškinti ryžiai su ciberžolėmis

100

Troškinti burokėliai  70

Švieži pomidorai  35

Viso grūdo duona  35

Vanduo  150

Vakarienė

Virti (viso grūdo) makaronai

100

Pienas 2,5%  200

Vaisiai  110

Pusryčiai

Avižinių dribsnių košė 200

Grūdų paplotėliai 15

Nesaldinta žolelių (ramunėlių)

arbata 200

Vaisiai   100

 

Pietūs

Barščiai su bulvėmis 150

Nesaldintas jogurtas 2,5% 5

Kepti varškėčiai ( varškė 9%)     150  (konvekcinėje krosnyje)

Grietinė 30% 10

Vaisių salotos 50

Viso grūdo duona  30

Vanduo 150

 

Vakarienė

Troškintos bulvės   120

Kefyras 2,5%  200

Traškios morkytės 140

Pusryčiai

„Tinginėliai“ – virti  varškėčiai (varškė 9% )  100

Grietinė 30%  10

Nesaldinta žolelių (erškėtrožių)

arbata 200

Vaisiai 100

 

Pietūs

Žirnių sriuba  150

Grietinė 30% 5

Keptas kiaulienos apkepas  75

(konvekcinėje krosnyje)

Bulvių košė  100

Troškinti kopūstai  75

Švieži pomidorai 35

Viso grūdo duona 20

Vanduo 150

 

Vakarienė

Sumuštinis su sviestu, kiaušiniu

40 / 5 / 40

Pienas 2,5% 200

Vaisiai 70

Pusryčiai

Grikių kruopų košė 200

Grūdų paplotėliai 20

Nesaldinta kmynų arbata

200

Vaisiai 100

Pietūs

Ryžių – pomidorų sriuba 150

Grietinė 30% 5

Garuose virti kiaulienos kukuliukai  80

Virtos perlinės kruopos 100

Troškintos ( šaldytos daržovės)

50

Grietinės ir pomidorų padažas

15

Švieži agurkai 35

Viso grūdo duona  35

Vanduo 150

Vakarienė

Lietiniai ( su viso grūdo miltais) su bananais ir vaniliniu padažu 90 / 25 / 20

Pienas 2,5% 200

Vaisiai 70

Pusryčiai

Omletas su fermentiniu sūriu

45%  100 / 10

Ruginė duona  25

Nesaldinta žolelių (melisos)

arbata 200

Vaisiai  135

Pietūs

Barščiai su pupelėmis 150

Nesaldintas jogurtas 2,5%  5

Keptas žuvies apkepas 75

(konvencinėje krosnyje)

Virtos bulvės 100

Rausvasis padažas su

daržovėmis 25

Kopūstų, pomidorų ir agurkų

salotos su nerafinuotų    saulėgrąžų aliejumi  70

Viso grūdo duona  40

Vanduo  150

Vakarienė

Virti (viso grūdo) makaronai su varške 9% 70 / 25

Pienas 2,5%  200

Vaisiai 70

 

Dienos patiekaluose yra alergijas

sukeliančios medžiagos: glitimo

turintys javai (t.y. kviečiai, rugiai, miežiai), kiaušiniai, sezamo sėklos, pienas ir jo produktai.

Dienos patiekaluose yra alergijas sukeliančios medžiagos: glitimo

turintys javai (t.y.kviečiai, rugiai,

avižos), sezamo sėklos, pienas ir

jo produktai, kiaušiniai.

Dienos patiekaluose yra alergijas

sukeliančios medžiagos: glitimo

turintys javai (t.y. kviečiai, rugiai), sezamo sėklos, pienas ir jo produktai, kiaušiniai.

 

 

Dienos patiekaluose yra alergijas

sukeliančios medžiagos: glitimo

turintys javai (t.y. kviečiai, rugiai), sezamo sėklos, pienas ir jo produktai, kiaušiniai.

Dienos patiekaluose yra alergijas

sukeliančios medžiagos: glitimo turintis javai ( t.y. kviečiai, rugiai), sezamo sėklos, pienas ir

jo produktai, žuvis, kiaušiniai.