2024
21:48
Balandžio 18

Veiksmo savaitės „Be patyčių“ staigmenos Jašiūnų „Žilvityje“

Redaguota: 2017-03-24 11:30

Penktadienį, t. y. kovo 24 d., vyko Jašiūnų lopšelio-darželio „Žilvitis“ pavasarinė šventė Žemės dienai paminėti, ugdytinių ir auklėtojų madų šou „Išradingi, madingi, draugiški”, kurio metu vaikučiai pasipuošė drabužiais pagamintais iš antrinių žaliavų. Prie šios idėjos, gaminant  vaikams aprangą, prisidėjo visi savo kūrybiškumu. Kokių tik stebuklų nepamatėme: kostiumai iš vienkartinių indelių, kompaktinių diskų, kamštelių, maišelių ir pan. Tėvai tapo savo vaikui pačiu geriausiu dizaineriu!

Šventėme mūsų darželio salėje, kurią visi draugiškai papuošėme vėliavėlėmis, „draugystės arka“. Šventės dalyvius nustebino neįprasta pradžia. Užgrojus muzikai, pasirodė modeliai iš antrinių žaliavų pagamintais drabužėliais. Sukurtus modelius vaikai demonstravo kitiems šventės dalyviams ant podiumu virtusio kilimėllio.

Viso darželio bendruomenės dėmesiui buvo pristatyta daugybę susikurtų neįprastai originalų rūbų. Nestigo plojimų, draugiškų  šūksnių, žiūrovų nuostabos. Trumpos pertraukėlės metu vaikus sveikino „Žmogus Emocija“, kuris kalbėjo su vaikais apie draugystę, emocijas, patyčias, nes šventė buvo organizuota kaip Veiksmo  savaitės „Be patyčių“ kulminacija. Vaikai galėjo didžiotis savo tėvų kūrybiškai pagamintais darbais, linksmai ir draugiškai pažaisti bei pabendrauti…

Tikimės, kad po renginio sugebėsime  ir draugauti  ir savo žemę saugoti.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Irena Voicinovič